Försök att hitta Valviks jättegryta

Av en händelse passerade jag en skylt med texten ”Valviksjättegrytan 400 m”. Ett spontanbesök vid en jättegryta? Javisst!

Stigen är svår att hitta den första biten. Bara ett par plastbandsvimplar markerar förtsa biten och det tog ett par försök att hitta stigen som sedan markeras med Östgötaledens orangefärgade prickar och band. Tyvärr är prickarna ganska glest placerade och det är inte alltid att nästa prick är synlig från den föregående.

Marken bär både smultron och blåbär, samt tydliga spår av vildsvin.

Väl uppe på höjden kunde jag varken hitta nästa prick eller någon jättegryta. Skam den som ger sig, någon stans i detta område måste grytan finnas! Efter tre goda kvartar av strövandre i området fann jag varken gryta eller fler orangea prickar. Området vimlar av olika djurstigar, svårt att veta vilken stig som går till grytan…

Det fanns ett par gryt i området som skulle kunna vara av intresse, se bilderna. Eftersom jag var ensam vågade jag inte stoppa in näsan i dem.

Nåja, kan hända att det blir ett nytt försök att finna denna tre och en halv meter djupa och en meter breda gryta.

/Joakim

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>