Årets första Grott tur =)

Hej allesammans!

Hoppas ni har haft en angenäm vintervila, för nu är det dags att rota fram grottkläder och utrustning, för lördagen den 6 April kl 09:00 möts vi upp på Linköpings resecentrum            ( parkeringen) För att sedan bege oss mot Österbymo och Jätten Bules grotta!

Kom ihåg att ha med Er varma och sköna grottkrypar kläder och bekväma skor,hjälm Matsäck   ( korv att grilla och lite att dricka bjuder klubben på) Gärna ombyteskläder då vi kommer samåka i bilar… handlampa, pannlampa är ett bra redskap då det ger Er bägge händerna fria!

Väl framme vid grottan kommer vi att ha en säkerhets genomgång för samtliga deltagare för att dagen ska bli så säker som möjligt =)

Ha alltid vatten och gärna en snickers el liknande med dig för rätt som det är så sätter mjölksyran in och då behöver du en sockerchock under tiden du kryper i grottan =)

Hoppas vi ses den 6 April kl.09:00 i Linköping!

Väl Mött // Madeleine

Karstgrottor i Bråviken

Söndagen den 18 november, är det dags för en grottutflykt igen. Den här gången ska vi kika på karstgrottorna norr om Bråviken, i Kolmårdsskogarna. Vi besöker de icke-vattenfyllda delarna av Kopparbogrottan (som totalt är 125 m lång, länets längsta kartsgrotta) samt ytterligare någon av karstgrottorna i området, t.ex. Kärleksgrottan. Vi ses klockan 10 vid infarten till Kolmårdens djurpark, en halvmil Ö om Krokeks samhälle.  Har du inte möjlighet att ta dig dit på egen hand, så kan du bli upplockad någonstans, t.ex. vid någon av pendeltågsstationerna i länets östra halva. Hör bara av dig, så bestämmer vi när, var och hur. Medtag som vanligt matsäck, utrustning, oömma kläder och ett grott humör. Hör av er också om det är något annat ni undrar över kring detta.

/Anders 070-6429163

Utgrävning av Höversbygrottan

Den 29 september tänkte vi gräva ut lite av den inre salen av Höversbygrottan.

Svara till alvbrant at gmail.com om du vill vara med och eventuell samåkning.

Eldstad med brasa kommer att finnas, tag med korv att grilla.
Andra bra saker att ha med sig: varma oömma kläder, mössa, ficklampor, mycket liten spade och hink, gott humör.

mvh
/Joakim